Trött på en tråkig tillvaro?
- - - Est. 2001-12-03 - - -        

--- Start || Recensioner || Skivhyllan Redaktion || Kontakt || Full hand || Artistlänkar ---
 
 

Extended Mix frågar

I vinter...

...går jag på många konserter
...sitter jag hemma och myser
...är ingen klubb/bar för liten
...kramar jag snöbollar tills det våras
...går jag i ide
...planerar jag mina skivköp


Resultat för denna röstning
Resultat från tidigare röstningar

Hittills har 783 personer besvarat denna fråga.

Retrorecensioner
Artistlänkar
Årets musik 2001
Årets musik 2002 Årets musik 2003
Årets musik 2004
Årets musik 2005
Årets musik 2006
Årets musik 2007
Årets musik 2008
recensionheader.jpg    
Crazy Lixx - Mer info på webben
New religion  Frontiers
Alla vet säkert vid det här laget att svensk hårdrock har väldigt hög status över hela världen. Just nu är det dessutom väldigt inne att vara sleaze rock band och att det kommer från just Sverige. ”The New Wave of Swedish Sleaze” startade för några år sedan och band som Crashdiet, Babylon Bombs, Veins Of Jenna, Hardcore Superstar, Gemini Five, samt återuppståndna Bai Bang och Nasty Idols är bara några namn i den mängd band som vuxit fram i genren under bara några få år. En av de första att göra sig ett namn var Malmö bandet CRAZY LIXX som bildades 2002, som släppte sitt debutalbum, ”Loud minority”, 2007. Trots att plattan släpptes på ett litet bolag så gick CD’n upp till näst översta placeringen på den svenska hårdrockslistan!

Nya albumet från de fyra hårda killarna har kallats ”New religion”, men det här handlar inte alls om något som varken är nytt eller religiöst. Sleaze är stilen där det ska låta skitigt, jordnära, förbannat högt och med attityd. Det ska vara enkelt, rakt och lättförståeligt och utan budskap och krusiduller. Helt enkelt ren jävla back-to-basic rock’n’roll! Musikstilen kräver också att de som utövar den införlivar en hård attityd och ofta kvinnoförnedrande texter, men CRAZY LIXX är bra mycket mer nedtonade än vad många andra är, åtminstone på text fronten.

Nya albumet är en naturlig utveckling från gruppens debut och det är produktionsmässigt som utvecklingen har skett i första hand. Jag gillade verkligen debuten och speciellt då den snygga power balladen ”Make ends meet” som lät lite som någon av Aerosmith’s stora balladhitar, och visst finns det en sådan även på nya albumet i låten ”What of our love”, som nästan, bara nästan är lika bra. Men producent Chris Laney (Europe, Chrashdiet, Candlemass) har lyckats tajta till bandet och ge dem ett snyggt och lagom ruffigt och skitigt sound som samtidigt låter välproducerat. CRAZY LIXX är inte heller något av våra svenska sleazerock band som låter skitigast, utan det finns en hel del vackra arrangemang och snyggt spel från grabbarna. Bäst är den superkommersiella ”Blame it on love”, som har en gitarrslinga som man knappast glömmer i första taget och det låter faktiskt lite Def Leppard, runt ”Pyromania” om den här låten.

Att CRAZY LIXX har fått kontrakt med italienska Frontiers Records kanske får en och annan att lyfta på ögonbrynet, men de vill naturligtvis också vara med och sälja plattor där efterfrågan är som störst. Senare i april så släpper de även Crashdiet’s nya platta för Europa, i Sverige släpps ju den plattan på Sony/Gain Production ungefär samtidigt.
”New religion” är ingen kioskvältare, men det är en riktigt bra partyplatta som plockar det bästa från sleazens skitiga energi och 80-talets melodiösa hårdrock. ”New religion” är snäppet bättre än debuten och det lovar gott för framtiden för det här bandet!

 Crazy Lixx - New religion 

Låtlista
1. Rock and hard place
2. My medicine
3. 21 ’til I die
4. Blame it on love
5. Road to Babylon
6. Children of the cross
7. The witching hour
8. Lock up your daughter
9. She’s mine
10. What of our love
11. Desert bloom
12. Voodoo woman
 
Köp den
hos CDON


Kolla också in:
- Crashdiet
  "--"
- Aerosmith
  "--"
Recenserad av
Roger  2010-03-16
Betyg
7/10
 


Tillbaka

De 10 senaste recensionerna
Last Autumn's Dream "Paintings"
Docker's Guild "The Heisenberg diaries-Book A: Sounds of future past"
Shakra "High noon"
Primal Fear "Rulebreaker"
Grand Slam "A new dawn"
Wigelius "Tabula rasa"
Mute Gods "Do nothing till you hear from me"
Brainstorm "Scary creatures"
Cloudscape "Voice of reason"
Khymera "The grand design"


 
   

 

   

© Extended Mix