Trött på en tråkig tillvaro?
- - - Est. 2001-12-03 - - -        

--- Start || Recensioner || Skivhyllan Redaktion || Kontakt || Full hand || Artistlänkar ---
 
 

Extended Mix frågar

I vinter...

...går jag på många konserter
...sitter jag hemma och myser
...är ingen klubb/bar för liten
...kramar jag snöbollar tills det våras
...går jag i ide
...planerar jag mina skivköp


Resultat för denna röstning
Resultat från tidigare röstningar

Hittills har 783 personer besvarat denna fråga.

Retrorecensioner
Artistlänkar
Årets musik 2001
Årets musik 2002 Årets musik 2003
Årets musik 2004
Årets musik 2005
Årets musik 2006
Årets musik 2007
Årets musik 2008
recensionheader.jpg    
Crazy Lixx - Mer info på webben
Riot avenue  Frontiers
Svenska sleazerockbandet CRAZY LIXX skrev på för italienska Frontiers Records inför förra albumet, ”New religion” och det innebar ju en hel del extra ovärderlig marknadsföring för bandet utomlands. Och visst fick bandet bra mycket mer att göra, så mycket faktiskt att två av bandets medlemmar fick nog och hoppade av. Ja, nu vet jag inte riktigt om det var därför som trummisen och bassisten byttes ut, men vi kan nog anta något sådant. Dock är båda med på nya albumet ”Riot avenue” och spelar och dessutom så har CRAZY LIXX tagit in ytterligare en gitarrist i bandet, genom Edd Liam och det gör att bandet låter flera klasser ”skitigare” än på bandets två tidigare plattor.

Ja, om du föll för bandets klassiska, melodiösa och starka andra platta så får du bereda dig på att det här är en lite annorlunda platta med ett råare och aggressivare sound. Men fortfarande så är det starka och melodiösa rocklåtar som levereras från grabbarnas förråd av gitarr riff och refränger. Skriva låtar det kan det här bandet, bättre än många av de klassiska amerikanska rockbanden, såsom Mötley Crüe, Guns n’ Roses och nyligen aktuella Trixter. Förra plattan lät en hel del Def Leppard och det finns fortfarande antydningar av tidigare verk av det klassiska engelska bandet, men visst låter det här lika proffsigt som till exempel Kiss eller lika melodiöst som svenska band som Crashdiet, Bai Bang eller Nasty Idols . Men jag håller ändå CRAZY LIXX för att vara intressantare och bättre och det beror både på kvaliteten på låtarna, attityden och den feta produktionen.

”In the night” var låten som släpptes som en försmak till albumet och är en låt med AC/DC riff i versen och en stark, melodiös refräng där sångaren Danny Rexon sjunger grymt starkt med stämbanden i full verksamhet.
Annars inleds plattan med ”Whiskey tango foxtrot” som låter likt en tidig låt från Def Leppard med ”Young blood” som efterföljande låt med ännu bättre tryck i gitarrerna.
Titelspåret håller jag som plattans bästa låt med snygga och effektiva gitarr riff från Andy Dawson och nykomlingen Edd, tillsammans med det oväntade avslutningsspåret, den långa, vackra balladen ”Only the dead know”, som kanske inte är vad man hade förväntat sig från de här ruffiga rockgrabbarna.

Jag tyckte i och för sig att låtarna var snäppet starkare på förra albumet, men det kompenserar bandet med en tyngre och skitigare stil, mer gitarrer och bättre sång. Plattan är ett steg tillbaka till hur man ville låta på första plattan och här har man till slut lyckats med sitt uppdrag; att rocka arslet av sina fans. Och tro mig, det här kommer att äga på scen!

 Crazy Lixx - Riot avenue 

Låtlista
1. Whiskey tango foxtrot
2. Young blood
3. Riot avenue
4. Fire it up
5. Downtown
6. In the night
7. Church of rock
8. Heatseeker
9. Sweet, bad & beautiful
10. Be gone
11. Only the dead know
 
Köp den
hos CDON


Kolla också in:
- Kiss
  "--"
- Def Leppard
  "--"
Recenserad av
Roger  2012-04-19
Betyg
7/10
 


Tillbaka

De 10 senaste recensionerna
Last Autumn's Dream "Paintings"
Docker's Guild "The Heisenberg diaries-Book A: Sounds of future past"
Shakra "High noon"
Primal Fear "Rulebreaker"
Grand Slam "A new dawn"
Wigelius "Tabula rasa"
Mute Gods "Do nothing till you hear from me"
Brainstorm "Scary creatures"
Cloudscape "Voice of reason"
Khymera "The grand design"


 
   

 

   

© Extended Mix