Trött på en tråkig tillvaro?
- - - Est. 2001-12-03 - - -        

--- Start || Recensioner || Skivhyllan Redaktion || Kontakt || Full hand || Artistlänkar ---
 
 

Extended Mix frågar

I vinter...

...går jag på många konserter
...sitter jag hemma och myser
...är ingen klubb/bar för liten
...kramar jag snöbollar tills det våras
...går jag i ide
...planerar jag mina skivköp


Resultat för denna röstning
Resultat från tidigare röstningar

Hittills har 783 personer besvarat denna fråga.

Retrorecensioner
Artistlänkar
Årets musik 2001
Årets musik 2002 Årets musik 2003
Årets musik 2004
Årets musik 2005
Årets musik 2006
Årets musik 2007
Årets musik 2008
recensionheader.jpg    
At Vance - Mer info på webben
Facing your enemy  AFM Records
AT VANCE gitarrist och grundare Olaf Lenk sammanfattade de första 12 åren med bandet för två år sedan med dubbelplattan ”Decade” och det var ett decennium som varit väldigt fruktsamt för de hårdrockande tyskarna. Den ende originalmedlemmen som finns kvar är just Olaf och det var i AT VANCE som, bland andra, Oliver Hartmann började sin bana som sångare. När denne slutade så fanns svenske Mats Levén med under ett kort tag, innan nuvarande sångaren Rick Altzi tog över mikrofonen 2006, Altzi som också kan anses vara ”svensk” då han numer bor i Falkenberg. Altzi är också sångare i banden Thunderstorm, Sandalinas och Epysode och hans kraftfulla stämma är av många ansedd vara en av Europas bästa metalröster.

Nya albumet, ”Facing your enemy”, är faktiskt bandets nionde studioalbum sedan starten 1998 och bandet har hittills varit trogen sitt ursprungliga sound som ligger i ett gränsland mellan hårdrock och melodiös metal, och det går att härleda influenserna i Lenk’s låtar till flera engelska hårdrocksband, såsom Rainbow, Deep Purple och Whitesnake, men också åt det lite mer tyngre hållet som amerikanska Kamelot eller danska Pretty Maids. Faktiskt är det så att trummisen från Kamelot, Casey Grillo, anlitats som studiotrummis för den här plattan, men det är Tim Breideband som får ta över rollen när bandet ger sig ut på turné.

”Facing your enemy” inleder furiöst med den starka och melodiösa ”Heaven is coming”, ett spår där Rick sjunger makalöst bra och Olaf Lenk gör sitt yttersta med gitarren. Lyssna gärna också på Casey’s grymma fills i den snabba låten.
Titelspåret har plattans starkaste refräng och sätter sig snabbt och säkert som en solbränna i juli, hett och brännande säkert.
Och resten av plattan är nästan lika säkert melodiöst framfört och bandet är numera tajt och säkert som ett bankvalv och AT VANCE fans får det som de vill ha. Ja, faktiskt så rankar jag ”Facing your enemy” till ett av bandets absolut bästa album hittills.

Plattan bjuder också på två snygga ballader i sann Whitesnake-stil, ”Don’t dream” och avslutande ”Things I never needed”, enda spåret där inte Rick sjunger utan Olaf själv och det gör han faktiskt helt okej!
”Tokyo” kanske är ett spår som någon känner igen sedan tidigare och det är en cover på tyska bandet Tokyo’s låt från 1980, vars tre originalalbum återutgavs sent förra året av Yesterrocks. Låten använde AT VANCE även som en möjlighet att samla in pengar till de drabbade av tsunamin i Japan förra året, då man släppte den som singel.

Som sagt, ”Facing your enemy” är mycket bra klassisk hårdrock med starka melodiösa element, och jag tycker att decennium två startar riktigt bra för AT VANCE!

 At Vance - Facing your enemy 

Låtlista
1. Heaven is calling
2. Facing your enemy
3. Eyes of a stranger
4. Fear no evil
5. Live & learn
6. Don’t dream
7. See me crying
8. Saviour
9. Tokyo
10. March of the dwarf
11. Fame and fortune
12. Things I never needed
 
Köp den
hos CDON


Kolla också in:
- Kamelot
  "--"
- Rainbow
  "--"
Recenserad av
Roger  2012-05-02
Betyg
8/10
 


Tillbaka

De 10 senaste recensionerna
Shakra "High noon"
Primal Fear "Rulebreaker"
Grand Slam "A new dawn"
Wigelius "Tabula rasa"
Mute Gods "Do nothing till you hear from me"
Brainstorm "Scary creatures"
Cloudscape "Voice of reason"
Khymera "The grand design"
Blood Red Saints "Speedway"
Saffire "For the greater good"


 
   

 

   

© Extended Mix