Trött på en tråkig tillvaro?
- - - Est. 2001-12-03 - - -        

--- Start || Recensioner || Skivhyllan Redaktion || Kontakt || Full hand || Artistlänkar ---
 
 

Extended Mix frågar

I vinter...

...går jag på många konserter
...sitter jag hemma och myser
...är ingen klubb/bar för liten
...kramar jag snöbollar tills det våras
...går jag i ide
...planerar jag mina skivköp


Resultat för denna röstning
Resultat från tidigare röstningar

Hittills har 783 personer besvarat denna fråga.

Retrorecensioner
Artistlänkar
Årets musik 2001
Årets musik 2002 Årets musik 2003
Årets musik 2004
Årets musik 2005
Årets musik 2006
Årets musik 2007
Årets musik 2008
recensionheader.jpg
Stephen Bishop Atlantic
Bowling in Paris  (1989)
STEPHEN BISHOP är en respekterad låtskrivare i USA, som har hamnat utanför branschen de senaste åren. Han hade däremot en mycket framgångsrik karriär under 1970 och -80 talet med låtar skrivna till bl.a. Barbra Streisand, Art Garfunkel, Four Tops, Steve Perry, Phil Collins, Eric Clapton, Kenny Loggins och vår egen Frida (ABBA). Den som upptäckte hans låtskrivartalang var faktiskt Art Garfunkel som spelade in två av hans låtar till sitt album "Breakaway". Hans mest framgångsrika låtarna var ledmotiv från filmer, som "Tootsie", "Roadie", "White nights" och "Animal house", men BISHOP släppte även några framgångsrika album i eget namn, såsom "Careless" och "Bish" och "Red cab to Manhattan". Hans fjärde album titulerades "Bowling in Paris" och den släpptes 1989 efter ett nio år långt uppehåll i den egna karriären. När albumet kom mottogs det inte med någon större entusiasm och BISHOP såg sin karriär börja gå nedåt.

"Bowling in Paris" är därför ett album som är näst intill omöjligt att få tag på idag, ja faktum är att det inte går att få tag på ett enda album med denne artist och låtskrivare i Europa längre. Synd, för "Bowling in Paris" är ett album fyllt med fantastiska små poplåtar i westcoast-kostym. Det enda som jag kan säga är negativt med plattan är att den låter väldigt mycket 80-tal i produktionen, vilket säkert skrämmer bort en del, men var man med på den tiden så är det samtidigt nostalgi.

Jag håller faktiskt "Bowling in Paris" som BISHOP's bästa album, fastän inga av hans största låtar finns med här. Men här finns mina personliga favoriter som albumets tre inledande låtar, "Mr. Heartbreak", "Think I know what love is" och "Kari", som alltid får mig på väldigt gott humör varje gång jag sätter på denna CD-skiva. Även "Parked cars" och "Walking on air" hör till favoriterna och sedan har vi ju några av Mark Spiro's första försök i branschen genom "Kari" och "Tip of the iceberg". Större delen av plattan är producerad av Phil Collins tillsammans med Hugh Padgham eller Gus Dudgeon och den gamle Genesis-trummisen lirar även trummor på fyra spår. Övriga gästande musiker är Steve Lukather, Michael Omartian, Michael Thompson, Dann Huff, Dean Parks, Michael Landau, Sting och Eric Clapton.

"Bowling in Paris" har ett anskrämligt omslag, vilket säkert gjorde sitt till när folk valde sina CD-inköp och dessutom fick BISHOP aldrig någon hit från plattan. Vi lyckliga ägare till plattan håller nog hårt i våra exemplar, men det skadar aldrig att leta efter denna bortglömda pärla på e-bay eller någon annan auktionssite...
Stephen Bishop - Bowling in Paris, 1989

  Retroaktivist: Roger
2006-03-24

TillbakaFler retroalbum:
Alan Parsons Project "Tales of mystery and imagination"
Crack The Sky "Crack The Sky"
Major Harris "Jealousy"
James Carr "A Man Needs A Woman"
Wendy James "Now Ain't the Time for Your Tears"
Lloyd Cole "Don't Get Weird On Me Babe"
The Time "Pandemonium"
Walkie Talkies "Surveillance"
Boomtang "Wet"
Queen "Jazz"
   

 

   

© Extended Mix